Izdelki

February 24, 2016 by

Izdelki

Čebelarstvo Čanč se nahaja v neposredni bližini mesta Velenja, v vasi Plešivec. Čebelarstvo se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj segajo začetki čebelarjenja v davno leto 1903. Danes tu čebelari že tretja generacija. Po številu čebeljih družin se čebelarstvo Čanč uvršča med srednja čebelarstva v Sloveniji.

Čebelnjak je postavljen na lepi sončni legi. Panji so poslikani s posebno tehniko. Poslikane panjske končnice predstavljajo pravo poezijo v naravi. Okolico čebelnjaka obdajajo travniki, visokodebelna sadna drevesa in mešani gozd. Vse to pa daje čebelam možnost kvalitetne paše.

Z dobro čebelarsko prakso je čebelarstvo usmerjeno predvsem v pridobivanje različnih vrst najkakovostnejšega medu, cvetnega prahu, propolisa in ostalih čebeljih pridelkov. Čebelarstvo pridobiva tri vrste medu in to cvetlični, gozdni in kostanjev med. Iz medu, cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka pa je nastal proizvod APIMIX. Apimiks je bogat z vitamini in snovmi, ki ga naše telo potrebuje pri premagovanju vsakodnevnih naporov. Apimix izboljšuje odpornost organizma in povečuje človekovo aktivnost. Na zalogi imajo tudi več vrst kremnega meda, suho sadje v medu in satje v medu. Iz naravnega čebeljega voska pa izdelujejo več vrst sveč. Čebelarstvo Čanč sodeluje v sistemu SMGO. Delovanje v sistemu predpisuje redno skrb za kakovost in varnost pridelanega medu. Da je med kvaliteten pa potrjuje prelepka na kozarcu: slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.

Čebelarstvo proizvaja tudi medene pijače in to medene likerje, medeno žganje, medico in penečo medico. Še posebej so ponosni na penečo medico, saj ta predstavlja vrhunec med medenimi pijačami. To pa je tudi velik izziv za vsakega čebelarja, izdelovalca medenih pijač. V Sloveniji je bila peneča medica prvič izdelana in predstavljena leta 2005 in je novost tudi v svetovnem merilu.

Čebelarstvo sodeluje vsako leto na tekmovanjih za najboljši med ali medeno pijačo. Vsakoletno sodelovanje na raznih tekmovanjih pa daje njihovim izdelkom še posebno dodano vrednost.

0 comments