Čebelarstvo

February 24, 2016 by

Čebelarstvo

Čebelarstvo Čanč se nahaja v neposredni bližini mesta Velenja, v vasi Plešivec. Čebelarstvo se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj segajo začetki čebelarjenja v davno leto 1903. Danes tu čebelari že tretja generacija.

Čebelnjak je postavljen na lepi sončni legi. Okolico čebelnjaka obdajajo travniki, visokodebelna sadna drevesa in mešani gozd. Čebelnjak je že od daleč prepoznaven zaradi poslikave panjskih končnic, ki so poslikane s ptiči, ki živijo v okolici.

Franc in Anica Čanč na Plešivcu vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini. Franc neguje čebele že vse življenje in mojstrsko pridobiva sadove njihovega dela. Zaveda se blagodejnosti čebeljih pridelkov, še bolj pa pomembne vloge čebel v naravi. Na obisku Čebelarstva Čanč boste lahko prisluhnili čebeljemu letu in ptičjemu petju, občudovali poslikane panjske končnice, si ogledali satnice, potipali surovi čebelji vosek in se sprostili ob razgledu na gozdnato zaledje Velenja. Franc in Anica v vseh letnih časih vabita na degustacije medenih pijač ter cvetličnega, gozdnega in kostanjevega medu. Med izdelki, ki so lahko tudi pristno, okusno in lično darilo, kraljuje peneča medica. Priljubljeni pa so tudi kremni med, apimix, cvetni prah, medeno satje, medeno žganje, voščeni izdelki in drugi ročno izdelani spominki iz naravnih materialov visoke kakovosti.

0 comments